6 pasi pentru a scapa de varice

Daca va confruntati cu dezagreabila problema a varicelor, atunci trebuie sa cititi aceste randuri ca sa aflati ce va poate ajuta:
1. Dresurile de sustinere din elastic – Picioarele dumneavoastra vor avea un aspect mai fin si va veti simti mai bine daca purtati dresuri de sustinere. Acesti ciorapi ajuta la prevenirea durerilor provocate de varice si umflarea picioarelor si impiedica sangele sa se acumuleze in venele varicoase, ceea ce va face sa va simtiti mai confortabil. Cu toate acestea, aveti grija deoarece odata ce ati dat jos dresurile, varicele reapar si simpomele se pot inrautati progresiv din cauza faptului ca dresurile de sustinere nu vindeca varicele.
2. Exercitii fizice – Mersul pe jos, alergatul si ciclismul sunt modalitati agreabile de a ameliora simptomele si a scapa de varice. Exercitiile fizice imbunatatesc circulatia sanguina prin miscarea sangelui dinspre partea inferioara a picioarelor spre inima. Aceste activitati intaresc muschii gambelor, care functioneaza ca niste pompe, mentinand la un nivel normal circulatia sangelui prin picioare si eliminand varicele. Exercitiile previn si agravarea varicelor.
3. Ridicati-va picioarele daca aveti varice– Stati intins pe spate pe podea, cu picioarele ridicate si sprijinite de un perete aproximativ 5 minute pentru a incurala circulatia sangelui inapoi spre inima. Pentru a face pozitia mai confortabila, puneti-va o perna sub solduri. Puteti face acest exercitiu de 1-2 ori pe zi avand foarte mare grija in cazul in care aveti probleme cu spatele. Ridicati-va intotdeauna picioarele cand va asezati sau stati intins si cititi sau va uitati la televizor pentru a nu agrava varicele.
4. Avand o dieta bogata in fibre puteti micsora presiunea pe varice. O astfel de dieta implica comsumul de cereale integrale, cum ar fi ovaz, fasole, mazare, cartofi copti in coaja, orez brun, faina integrala si fructe si legume din plin deoarece ele previn constipatia, care v-ar da tendinta sa va fortati si sa impingeti, punand astfel si mai multa presiune pe venele picioarelor si pe varice. Pentru a preveni constipatia ar trebui sa consumati si apa din plin.
5. Luati suplimente de vitamina C pentru a preveni varicele – Doze de 1000-2000 de mg de vitamina C luate in fiecare zi intaresc vasele de sange, intretinand sanatatea acestora si prevenind tendinta picioarelor de a se umfla din cauza circulatiei defectuoase, a presiunii sau a varicelor. Daca aveti diaree, reduceti la 500-1000 mg pe zi.
6. Aplicati o crema anti varice care contine plante sigure, dar puternice si uleiuri esentiale pe venele afectate de varice de pe picioare. Uitati-va dupa preparate cu extract de Calendula, care este un cunoscut ameliorator al circulatiei, avand si proprietati antiinflamatorii si regeneratoare. Castanul porcesc si ginko biloba sunt alte plante cunoscute pentru beneficiile aduse picioarelor afectate de varice prin regenerarea venelor implicate.

* este de preferat sa utilizati toate aceste plante extern, in creme sau lotiuni cand tratati varicele pentru a evita posibilele efecte secundare care apar atunci cand sunt folosite pe perioade lungi de timp.

Cand sunt utilizati impreuna cu exercitii fizice, dieta corespunzatoare si tehnice de relaxare, acesti 6 pasi pot fi utili in reducerea dimensiunii varicelor. Daca continuati sa urmati acesti pasi de-a lungul vietii, puteti scapa permanent de varice.